Direktlänk till inlägg 20 maj 2018
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, 40-45 minuter + 10 minuter
Ingredienser:
1 färsk kyckling
2 msk smör
1 tsk soja
1 tsk salt
2 krm peppar
Kryddsmör:
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
100 g rumsvarmt smör
2 msk ströbröd
Salt
Peppar
Sås:
ca 1½ dl sky
1½ dl vatten
½ dl créme fraiche
1 msk maizenaredning för mörka såser
Gör så här:
Dela kycklingen i bitar.
Skölj och torka av den.
Smält smöret i en liten långpanna.
Tillsätt soja, salt och peppar.
Lägg kycklinghalvorna i långpannan och pensla dem runtom med smöret med soja.
Låt skinnsidan ligga uppåt.
Stek mitt i ugnen ca 40-45 minuter.
Gör under tiden kryddsmöret.
Skala och hacka löksorterna och persiljan mycket fint.
Rör smöret mjukt och blanda samman det med persilja, ströbröd, salt och peppar.
Bred kryddsmöret över kycklingbitarna och stek i ytterligare 10 minuter.
Ta upp kycklingdelarna och vispa ur långpannan med vatten.
Häll det i en kastrull tillsammans med créme fraiche.
Låt det koka upp.
Red av med maizenaredningen.
Smaka av.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|