Direktlänk till inlägg 3 augusti 2018
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 msk smör
1 liten, hackad lök
90 g röda linser
3 dl grönsaksbuljong
60 g skållad mandel
60 g pinjenötter
½ tsk malen koriander
½ tsk malen kummin
½ tsk riven, färsk ingefära
1 tsk hackad, färsk koriander
Salt
Peppar
Servera med:
Skurna, råa grönsaker
Grissini
Gör så här:
Smält hälften av smöret i kastrull, lägg i löken och fräs den under omrörning på medelvärme tills den blir gyllenbrun.
Tillsätt linserna och grönsaksbuljongen.
Koka upp och sänk sedan värmen, koka på svag värme utan lock i ca 25-30 minuter tills linserna är mjuka.
Sila och låt rinna av.
Smält resten av smöret i en liten stekpanna och lägg i mandlar och pinjenötter.
Stek dem på svag värme tills de blir gyllenbruna och rör om hela tiden.
Ta av pannan från plattan.
Häll linserna, mandlarna och pinjenötterna i en matberedare tillsammans med ev. stekfett.
Tillsätt malen koriander, kummin, ingefära samt färsk koriander.
Mixa i 15-20 sekunder till en slät blandning.
Alternativt kan man mosa linserna genom en sil med hjälp av en träsked och sedan blanda i finhackade nötter, kryddor och örter.
Krydda dippsåsen med salt och peppar.
Servera med skurna, råa grönsaker och grissini.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|