Direktlänk till inlägg 3 augusti 2018

Nöt- & linsdipp

Av Maria - 3 augusti 2018 07:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 msk smör

1 liten, hackad lök

90 g röda linser

3 dl grönsaksbuljong

60 g skållad mandel

60 g pinjenötter

½ tsk malen koriander

½ tsk malen kummin

½ tsk riven, färsk ingefära

1 tsk hackad, färsk koriander

Salt

Peppar


Servera med:

Skurna, råa grönsaker

Grissini


Gör så här:

Smält hälften av smöret i kastrull, lägg i löken och fräs den under omrörning på medelvärme tills den blir gyllenbrun.

Tillsätt linserna och grönsaksbuljongen.

Koka upp och sänk sedan värmen, koka på svag värme utan lock i ca 25-30 minuter tills linserna är mjuka.

Sila och låt rinna av.

Smält resten av smöret i en liten stekpanna och lägg i mandlar och pinjenötter.

Stek dem på svag värme tills de blir gyllenbruna och rör om hela tiden.

Ta av pannan från plattan.

Häll linserna, mandlarna och pinjenötterna i en matberedare tillsammans med ev. stekfett.

Tillsätt malen koriander, kummin, ingefära samt färsk koriander.

Mixa i 15-20 sekunder till en slät blandning.

Alternativt kan man mosa linserna genom en sil med hjälp av en träsked och sedan blanda i finhackade nötter, kryddor och örter.

Krydda dippsåsen med salt och peppar.

Servera med skurna, råa grönsaker och grissini.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 18 maj 17:15

Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt  vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira)   Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...

Av Maria - Fredag 17 maj 16:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...

Av Maria - Fredag 17 maj 10:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong)  50 g Västerbottensost200 g sv...

Av Maria - Torsdag 16 maj 15:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap  2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad   Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...

Av Maria - Torsdag 16 maj 09:30

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards