Direktlänk till inlägg 3 augusti 2018
Antal: ca 40 stycken
Vila: minst 30 minuter, kallt
Ugn: 175 grader, ca 8 minuter + 250 grader, 2-4 minuter
Ingredienser:
200 g smör
1 dl socker
4½ dl mjöl
1 äggula (kan uteslutas)
Citronkräm:
2 citroner, rivet skal och saft
2 dl socker
3 dl vatten
3/4 dl majsena
2 msk smör
3 äggulor, spar äggvitan till marängen
Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker
1 tsk citronsaft, kan uteslutas
Gör så här:
Hacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna och äggulan tils det blir en deg.
Rulla kulor av degen, tryck till med ett finger på degkulan så att det bildas en fördjupning till citronkrämen.
Låt dem vila i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Grädda dem mitt i ugnen i ca 8 minuter.
De behövs inte gräddas färdigt helt eftersom citronkräm och maräng ska gräddas senare.
Citronkräm:
Blanda alla ingredienser i en kastrull.
Låt sjuda under omrörning tills krämen tjocknat.
Den får inte koka för då koagulerar äggen.
Ta av och låt svalna.
Maräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Tillsätt sockret och vispa tills skummet är fast och tjockt.
Det ska gå att vända bunken upp och ner utan att marängsmeten rinner ut.
Höj ugnstemperaturen till 250 grader.
Klicka citronkräm i den förgräddade mördegskakan och spritsa eller klicka maräng uppe på.
Grädda kakorna i ca 2-4 minuter eller tills marängen fått fin färg.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|