Direktlänk till inlägg 8 augusti 2018
Antal: ca 32 stycken
Ugn: 150 grader, ca 12 minuter
Ingredienser:
125 g smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl kokosflingor
1 tsk hjorthornssalt
2½ dl vetemjöl
Garnering:
100 g vit choklad
Små dekorationskulor
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Rör smör och socker vitt och poröst.
Blanda vaniljsocker, kokosflingor, hjorthornssalt och vetemjöl i en djup tallrik.
Tillsätt mjölblandningen till smöret och blanda alltsammans till en deg.
Forma 32 små kulor och lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
Grädda i ugnen i ca 12 minuter.
Kakorna ska få färg.
Garnering:
Smält chokladen i en plastpåse i rikligt hett vatten, klipp ett litet hål och spritsa chokladen över kakorna.
Strö på dekorationskulor.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|