Direktlänk till inlägg 29 juli 2020
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, ca 40 mintuer
Ingredienser:
500 g fryst bladspenat, tinad
1 stor, finhackad gul lök
1 msk smör eller margarin
0.5 tsk riven muskotnöt
0.5 tsk peppar
1 krm salt
Äggstanning:
3 ägg
1.5 dl grädde
1.5 dl mjölk
300 g smulad fetaost
0.5 krm peppar
5 plattor filodeg
2 msk olivolja
0.5 krm salt
Gör så här:
Fräs spenaten och löken en liten stund, krydda med muskotnöt, salt och peppar.
Fräs ytterligare en stund.
Ställ åt sidan.
Äggstanning:
Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med peppar och eventuellt salt.
(Tänk på att fårosten är salt i sig själv.)
Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen.
Paj:
Smörj en pajform eller en liten långpanna med höga kanter med olivolja.
Dela filodegsplattorna på mitten.
Klä sedan botten med tre lager filodeg, ett i taget som först penslas med olivolja.
Bred ut hälften av fyllningen och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
Lägg på resten av fyllningen och täck med de fyra sista filodegsplattorna.
Snygga till kanterna.
Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|