Alla inlägg under mars 2020
Antal: 1 burk
Ingredienser:
400 g gula cocktailtomater
4 msk vatten
3 msk limesaft
190 g (2 1/4 dl) Syltsocker
15 blad färsk basilika
Gör så här:
Skölj och skär tomaterna i bitar och lägg i en kastrull.
Tillsätt vatten, limesaft och koka i 5 minuter.
Häll i syltsockret och koka ytterligare 5 minuter.
Tillsätt basilika.
Ta kastrullen från värmen.
Skumma väl.
Häll upp på varm, väl rengjord burk.
Förslut.
Förvara svalt.
Ingredienser:
½ röd paprika
½ gul paprika
½ grön paprika
2 tsk olivolja
2 msk Ljus Sirap
3 msk äppelcidervinäger
Salt
Peppar
Gör så här:
Skär paprikorna i tärningar, 1x1 cm.
Värm olivoljan i en stekpanna och fräs paprikan i den.
Häll över sirapen.
Tillsätt äppelcidervinäger, salt och peppar.
Var noga med att paprikan inte blir för mjuk.
Den ska ha lite tuggmotstånd.
Låt rätten kallna innan den serveras.
Ingredienser:
400 g lättstuvade bladspenat
100 g smulad ädelost
Grovhackade valnötter
Strimlade soltorkade tomater
Bandspaghetti
Gör så här:
Värm lättstuvad bladspenat och rör ner smulad ädelost, grovhackade valnötter och soltorkade tomater. Vänd ner nykokt bandspaghetti.
Antal: 2 burkar
Ingredienser:
500 g rabarber
500 g Syltsocker
2 tsk kardemumma, malen
1 vaniljstång
Gör så här:
Skölj och skiva rabarbern och blanda tillsammans med syltsocker och kardemumma i en kastrull.
Dela vaniljstången på mitten och sedan på mitten igen, tillsätt i kastrullen.
Låt koka i 5 minuter.
Skumma väl.
Ta ut vaniljstången och mixa marmeladen så att det blir lite bitar kvar.
Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara svalt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 pkt bladspenat, hel (250 g)
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
Tina spenaten och krama ur det mesta av vätskan.
Smaksätt crème fraiche med salt och vitlök och blanda i spenaten.
Denna sås bör göras samma dag eftersom spenaten ändrar både smak och färg annars.
Antal: 2 burkar
Ingredienser:
400 g plommon
400 g äpplen
1½ dl vatten
½ citron, saften
400 g Syltsocker
Gör så här:
Skålla, skala och kärna ur plommonen.
Skär dem i bitar.
Skala, kärna ur och dela äpplena i mindre bitar.
Lägg plommon, äpplen, vatten och citron i en kastrull och sjud under lock i 5-10 minuter.
Tillsätt syltsocker och koka i ytterligare 2 minuter.
Ta grytan från värmen och skumma noga.
Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara svalt.
Antal: 1 bröd
Ingredienser:
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 krm salt
25 g smält smör
Gör så här:
Vispa ägget hårt i en bunke.
Tillsätt mandelmjöl, salt och det smälta smöret.
Blanda noga.
Bred ut på en liten tallrik och kör i mikron ca 2 minuter på full effekt.
Brödet är klart när "degen" har stelnat.
Vill du att undersidan skall bli mer fast vänder du brödet och kör ytterligare 25 sekunder i mikron.
Ingredienser:
250 g körsbärstomater i olika färger
1 kruka bladpersilja
½ msk strösocker
flingsalt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olja
Gör så här:
Dela tomaterna och strimla persiljan fint.
Blanda tomaterna med strösocker och salt.
Ringla över vinäger och olja.
Låt marinera ca 10 min.
Toppa tex en paj med tomaterna vid servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|