Direktlänk till inlägg 24 maj 2015
Antal: 6-8 portioner på buffébord
Ingredienser:
800 g färskpotatis
6 knippmorötter
2 schalottenlökar eller 1 rödlök
Ca 300 g inlagda kronärtskockor i olja
2 tomater
2 msk röd pesto
2 msk rödvinsvinäger
Salt
Peppar
½ kruka gräslök
Gör så här:
Tvätta och dela potatisen.
Skala och tvätta morötterna och skär dem i lika stora bitar som potatisen.
Koka rotfrukterna i saltat vatten var för sig tills de är mjuka.
Häll av dem och låt dem rinna av ordentligt.
Skala och skiva löken tunt.
Häll av kronärtskockorna och spara oljan.
Dela tomaterna i halvor och krama ur kärnorna.
Skär tomaterna i små tärningar.
Blanda tomattärningarna med pesto, vinäger, olja från kronärtskockorna, smaksätt med salt och peppar.
Skär gräslöken i ca 2 cm långa strån.
Blanda potatis, morötter, kronärtskockor och lök med tomatdressingen.
Smaksätt med salt och peppar.
Strö gräslöken över salladen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|