Direktlänk till inlägg 28 mars 2021
Antal: 2 limpor
Ugn: 175 grader, ca 25 minuter
Jäsning: 60 minuter + Jäsa upp väl
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl vatten
3/4 msk salt
1 tsk stött anis
1 tsk stött fänkål
1 tsk stött kummin
11 dl matbrödsmjöl av vete (550 g)
2½ dl vetekli
Gör så här:
Värm vattnet fingervarmt, slå det över den smulade jästen och rör om.
Tillsätt salt och andra kryddor och arbeta sist in mjöl och vetekli blandat.
Täck över och låt jäsa i 60 minuter.
Ta upp degen, arbeta hastigt ihop den och forma till 2 limpor.
Skåra dem lätt med 5 snitt, täck över och låt jäsa upp väl.
Grädda i 175 graders värme ca 25 minuter.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 |
|||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|