Direktlänk till inlägg 30 april 2021
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör eller kokosfett för stekning
400 g broccoli
70-100 g spenat
1/2 kruka färsk mynta
5 dl vatten
2 dl crčme fraiche
Saften av 1 citron
1 tsk malen koriander
Salt
Peppar
150 g fetaost
30 g pinjenötter
Gör så här:
Hacka löken och riv eller pressa vitlöken.
Fräs i smör eller kokosmjölk i en kastrull.
Lägg i broccolin, spenaten och vatten.
Koka tills broccolin är mjuk.
Tillsätt mynta och crčme fraiche och mixa slätt.
Tillsätt citronsaft, malen koriander och smaka av med salt och peppar.
Skär fetaosten i tärningar och rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
Servera soppan med fetaosten, pinjenötterna och färsk mynta.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crčme fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crčme fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 | 20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|