Direktlänk till inlägg 15 augusti 2021
Antal: 2 stycken
Jäsning: 1 timme + 1 timme
Ugn: 200 grader, 1 timme
Ingredienser:
5 dl vatten
3 dl rågkross
½ dl Fibrex
50 g jäst
1 dl Mörk Sirap
1 msk salt
½ dl olja
4 dl rågmjöl
cirka 6 dl vetemjöl
Gör så här:
Koka upp vattnet och blanda i rågkross, fibrex, salt och olja.
Låt stå i 1 timme.
Smula ner jästen i "gröten" och rör tills den löst sig.
Blanda i sirap och rågmjöl.
Arbeta därefter in vetemjölet.
Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Forma till 2 limpor som läggs i smorda formar (1½ liter).
Låt jäsa i 1 timme.
Sätt ugnen på 200 °C.
Grädda fullkornsbröden i 1 timme.
Låt svalna på galler under duk.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|