Direktlänk till inlägg 22 augusti 2021
Antal: ca 25 rutor
Ingredienser:
50 g smör
2 msk kakao
5 dl strösocker
2 dl matlagningsgrädde
1 krm pepparmyntsolja
1½ krm salt
100 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
2 msk ljus sirap
Topping:
150 g vit choklad
½ dl vispgrädde
1 tsk smör
Garnering:
10-15 polkagrisar, fint krossade
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till fudgen i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp över låg värme under omrörning tills allt sockret löst sig.
Skrapa ner ev. socker från kanterna med hjälp av en slickepott.
Öka värmen något och låt massan koka tills den når 113 grader (det tar oftast 15 minuter) och kyl sedan av kastrullen i ett kallt vattenbad.
Låt stå och svalna ca 10 minuter.
Vispa fudgen kraftigt tills den börjar bli matt, ca 10 minuter.
Plasta under tiden en rektangulär eller kvadratisk form, ca 20-30 cm med plastfolie.
Stjälp upp massan i formen och tryck ut den jämnt.
Låt stå i kylen någon timme för att stelna.
Smält under tiden chokladen tillsammans med vispgrädden över ett vattenbad.
Rör i smöret och häll därefter toppingen över den stelnade fudgen.
Krossa polkagrisarna grovt i en mortel eller lägg dem i dubbla plastpåsar och slå mot en bänk.
Strö krosset över toppingen och ställ in formen ytterligare en stund i kylen.
När den vita chokladen stelnat, lyft ur fudgen och skär den i mindre bitar med en vass kniv.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|