Direktlänk till inlägg 2 mars 2022

Äggfri omelett

Av Maria - 2 mars 2022 15:00

Ingedienser:
2 dl solrosfrön
vatten för blötläggning
1 dl kokosmjölk, ren asiatisk och tillsatsfri
1 dl vatten
2 tsk äppelcidervinäger
2 msk majsmjöl
2 msk majsstärkelse
1 tsk fiberhusk
0,5 tsk xanthangummi
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kala namak (svavelsalt)
1 msk b-jäst (ger ostig smak)
2 krm gurkmeja (för färg)
1 msk ljus sirap
2 msk olja
1 nypa vitt salt
1 nypa peppar
olja för stekning
valfri fyllning

 

Gör så här:'

Blötlägg frön ett par timmar för bästa resultat, men det går att göra på fuskvis och använda torra.

Sila av fröna, men det är okej om lite vatten finns kvar.
Mixa samman frön, vatten och kokosmjölk till en smågrynig massa.

Sila igenom en småmaskig sil, inte durkslag (för stora hål) och inte kaffefilter (inga hål).

Pressa med en sked eller slev så att du verkligen arbetar ut maximalt av vätskan.

Den krämiga vätskan du får ut vispar du samman med övriga ingredienser till en tjock smet.
Hetta upp en oljad panna till medelhög temperatur.

Bred ut smeten i pannan, sänk temperaturen till låg, på det viset får du en frasig yta, men en långsam tillagning av omelettens inre.
Toppa smeten med fyllning. När du fått lite yta på omeletten underifrån kan du vända ena halvan över den andra så att du får en halvcirkelformad omelett med fyllningen inuti.

Platta till lite.
Stek några minuter på vardera sida på låg värme.

Låt vila någon minut innan servering.


Tips:
Kasta inte frömassan du silat bort.

Du kan återanvända den för fler omeletter, bara fyll på vätska och mixa igen.

Du kan förvara den i kyl eller frys.

Du kan också använda frömassan i brödbak eller i andra recept där frömassa är basen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards