Direktlänk till inlägg 3 juni 2022
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
55 g dagsgammalt bröd (2 skivor)
150 g mandel
4-6 stora, grovt hackade vitlöksklyftor
1½ dl extra virgin olivolja
2 msk vitvinsvinäger
Salt
Peppar
Garnera med:
Färsk koriander eller kvistar av bladpersilja
Servera med:
Grissini med sesamfrön
Gör så här:
Skär bort brödkanterna och riv brödet i små bitar.
Lägg det sedan i en skål, täck med vatten och låt ligga i blöt 10-15 minuter.
Krama ur vattnet och ställ åt sidan.
Lägg mandlarna i en eldfast skål och skålla dem genom att hälla på kokande vatten så att det täcker.
Låt ligga i 30 sekunder och sila av.
Skalet bör då lätt glida av.
Lägg mandlarna och vitlöken i en matberedare och finfördela.
Tillsätt det urkramade brödet och mixa väl igen.
Tillsätt olivolja, lite i taget i en fin stadig stråle medan maskinen går, tills en tjock puré har bildats.
Tillsätt vinäger och mixa igen.
Krydda med salt och peppar efter smak.
Skrapa över purén i en skål, täck och kyl tills den ska serveras.
Den håller sig i kylskåpet upp till 4 dagar.
Garnera med örtkvistar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|