Direktlänk till inlägg 23 maj 2015
Antal: 6-8 portioner på buffébordet
Ingredienser:
2 grillade paprikor
2 mozzarella á 125 g
5 portioner valfri pasta
½ dl olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
1 citron
1 kruka basilika
Ev. 8 gröna sparrisar
Gör så här:
Skär paprikorna i grova tärningar.
Riv mozzarellan i grova bitar.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Låt de rinna av ordentligt.
Lägg pastan på ett serveringsfat, blanda med olivolja, paprika och mozzarella.
Smaksätt med salt, peppar och pressad citronjuice.
Plocka bladen av basilikan och riv ner den över pastasalladen.
Bryt eller skär av den nedre delen av sparrisen.
Grilla den ca 2 minuter runt om.
Smaksätt med salt och peppar och lägg sparrisen på salladen.
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|