Direktlänk till inlägg 23 maj 2015
Ingredienser:
1 kg körsbär
5 dl socker eller syltsocker
1-2 msk citronsaft
2 tsk vaniljsocker eller 1 krm äkta vaniljpulver, kan uteslutas
Ca 25-50 g mörk choklad, hur mycket är en smaksak
Gör så här:
Kärna ur körsbären.
Ta vara på ca 3/4 dl av kärnorna, krossa dem och lägg dem i en gasbinda eller liknande.
Kärnorna är rika på pektin och ger även en lite bitter ton till sylten som blir god.
Köper du frysta, redan urkärnade körsbär, så är det inte hela världen om inte kärnorna får koka med.
Lägg alla ingredienser utom chokladen i en kastrull och koka upp.
Låt sjuda i ca 10 minuter eller tills den fått en syltig konsistens.
Ta av från plattan.
Bryt choklad och rör ner lite i taget tills den smält.
Smaka av så du får den chokladsmak som passar dig.
Häll upp på rengjorda burkar och ställ svalt.
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|