Direktlänk till inlägg 24 september 2022
Ingredienser:
800 g fryst torsk/alaska pollock
1 dl gröna ärter
2 dl grädde
1/2 msk hummerfond
1/2 fiskbuljongtärning
2 msk fryst hackad dill
salt och vitpeppar
Ev. ost
Potatis
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Tina fisken.
Lägg i fiskfiléerna i en ugnsfast form, lägg över ärter.
Koka upp grädde i en kastrull, tillsätt hummerfond och buljongtärning.
Rör ner den hackade dillen och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över fisken och ärterna och strö över eventuell ost.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
Använd gärna en ugnstermometer då tiden i ugnen kan variera beroende på hur tinad fisken är (fisken ska vara 50-52 grader när den är klar).
Servera med potatis.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|