Direktlänk till inlägg 14 juli 2024
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Viltfärsbiffar:
8 enbär
500 g älgfärs eller hjortfärs
1 ägg
3 msk grädde
Salt
Vitpeppar
Smör
Svamppytt:
500 g färska kantareller eller annan svamp
3-4 schalottenlökar
1 äpple
Smör
Salt
Vitpeppar
Några kvistar färsk bladpersilja
Gör så här:
Viltfärsbiffarna:
Mosa enbären i en mortel och lägg moset i en bunke.
Lägg i färs, ägg och grädde och blanda om ordentligt.
Strö på salt och vitpeppar.
Forma smeten till biffar.
Hetta upp stekpanna med smör och stek biffarna i ca 5 minuter per sida.
Svamppytten:
Rensa kantarellerna och skär i lagom stora bitar.
Skala och skiva schalottenlökarna.
Skär äpplet i skivor.
Hetta upp en stekpanna med smör och lägg i kantarellerna.
Stek kantarellerna tills all vätska är borta och tills de har fått lite färg.
Tillsätt löken och låt steka i ytterligare någon minut.
Lägg i äppelskivorna och låt det bli varmt.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pytten på ett fat och strö över bladpersilja över.
Servera kantarellpytten med biffarna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|