Direktlänk till inlägg 21 juli 2024
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 medelstor aubergine
4-6 msk olivolja
Saften av 1-2 citroner
4-6 msk tahini (sesampasta)
1-2 pressade vitlöksklyftor
Garnera med:
1 tsk sesamfrön
Gör så här:
Grilla auberginen i en varm grillpanna eller under förvärmd ugnsgrill tills skalet är svart och blåsigt och fruktköttet är mycket mjukt.
Vänd den ofta under tiden.
Flytta över till en skärbräda och låt svalna en stund.
Skär auberginen i två delar, gröp med en sked ur fruktköttet och lägg det i en skål.
Mosa det grovt med en gaffel.
Tillsätt olja, citronsaft, tahini och vitlök lite i taget.
Blanda väl och smaka dig fram till önskad smak och konsistens.
Häll över blandningen i en snygg skål och servera den rumstempererad.
Täck med plastfolie om den inte ska serveras omedelbart och ställ i kylskåpet.
Ta ut 30 minuter före användning.
Rosta sesamfröna strax före serveringen i en mycket het stekpanna i ett par sekunder.
Strö dem över dippsåsen som garnering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|