Direktlänk till inlägg 24 juli 2024

Lätta mazariner

Av Maria - 24 juli 2024 06:30

Antal: ca 16 stycken

Ugn: 200 g, ca 20 minuter


Ingredienser:

Mördeg:

3 dl (180 g) vetemjöl

¾ dl potatismjöl

¾ dl strösocker

150 g kylskåpskallt smör


Fyllning:

300 g mandelmassa

2 dl kesella, lätt

2 ägg

½ dl (30 g) vetemjöl


Glasyr:

2 dl florsocker

ca 2 msk pressad citronsaft


Gör så här:

Börja med mördegen: 

Blanda vetemjöl, potatismjöl och socker.

Tillsätt de kalla smöret i bitar och nyp ihop till en smulig massa.

Fortsätt arbeta massan tills smöret finfördelats och det bildas en smidig deg.

Det går även lätt att snabbt köra ihop  i degen i en matberedare.

Forma degen till en tjock rulle och låt den vila kallt i minst 30 minuter.


Gör under tiden fyllningen: 

Riv mandelmassan grovt och blanda ner kesellan lite i taget.

Arbeta ihop till en klumpfri massa och tillsätt ett ägg i taget.

Blanda ner mjölet och rör ihop till en ganska tjock smet.


Mördegen: 

Mjöla formarna lätt och skär degrullen i tunna skivor.

Tryck ut degskivorna i formarna och jämna till kanterna med en kniv.

Fördela mandelfyllningen i formarna.

Fyll dem inte riktigt ända upp.

Grädda mazarinerna på en plåt i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter eller tills de blir gyllenbruna.

Låt svalna lite och stjälp ut bakelserna ur formarna om du inte använder engångsformar.

Låt svalna helt.


Glasyren: 

Mät upp florsockret och tillsätt citronsaften lite i taget tills du får en tunn men inte alltför rinnig glasyr.

Bred glasyren över bakelserna med en sked eller liten slickepott.

Låt stelna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards