Direktlänk till inlägg 28 augusti 2024
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8-10 potatisar (3/4 - 1 kg)
2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
3-4 dl mjölk eller 1 dl grädde + resten mjölk
1 tsk salt
1/4 tsk paprika
Persilja
Gör så här:
Skala potatisen och skär den i tärningar.
Skala löken och hacka den grovt.
Fräs potatis och lök i en gryta eller stekpanna 5-6 minuter på ej för stark värme.
Rör om då och då.
Späd med mjölk och tillsätt salt och paprika.
Låt potatisen koka mjuk under lock på svag värme ca 15 minuter.
Servera potatisen persiljeströdd till köttbullar, isterband, stek korv, fläsk- eller lammkotletter, rimmad oxbringa, rökt makrill mm.
Bonniers kokbok, 1985
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|