Direktlänk till inlägg 18 oktober 2024
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 dl ris t ex basmati
400 g nötfärs
1 tsk salt
10 cm strimlad purjolök
1 grön strimlad paprika
200 g delade körsbärstomater
1 tsk torkad ingefära
2 ägg
2 msk vatten
1 msk olivolja
300 g tunt strimlad vitkål
finrivet skal och saft av 1 lime
1 msk olivolja
Gör så här:
Koka ris.
Hetta upp en stor stekpanna och stek färsen tills den är brun och smulig.
Salta.
Vänd ner purjolök, paprika, tomat, ris och ingefära.
Varmhåll.
Vispa äggen lätt med vatten och lite salt.
Stek i olja i en annan panna.
Strimla omeletten och lägg ner i riset.
Blanda vitkålen med lime och olja och smaka av med salt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|