Direktlänk till inlägg 1 november 2024

Öppen lasagne med timjanstekt svamp & tryffelricotta

Av Maria - 1 november 2024 08:00

Antal: 2 portioner


Ingredienser:

4 lasagneplattor

250 g åkerskivling, portabellini eller annat smakrik svamp, färsk

1 handfull torkad svamp, t ex Karl Johan eller kantareller

rikligt med smör och olja till stekning

1 vitlöksklyfta

3 timjankvistar (mer till dekoration)

125 g ricotta

några droppar tryffelolja

2 msk finriven parmesan

salt och peppar


Gör så här:

Koka upp vatten i en kastrull stor nog att rymma lasagneplattorna.

Tillsätt salt och lite olja till vattnet, så lasagneplattorna inte klibbar ihop under kokning.


Lägg den torkade svampen i blöt några minuter.

Skiva den färska svampen och stek i omgångar i rikligt med smör och olja på mellanhög värme.

Krama ur den blötlagda svampen och stek den med.

När all svamp är stekt, pressa i en vitlöksklyfta, repad timjan, salt och peppar.

Håll varmt.


Koka pastaplattorna tills mjuka, ca 8-10 minuter.

Blanda under tiden samman ricotta med den rivna parmesanen.

Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.

Det ska vara ganska stark (men god) tryffelsmak; hur många droppar beror på koncentrationen av oljan.

När pastaplattorna är klara, ta upp dem med en tång ur vattnet.

Lägg två plattor lite omlott på varje tallrik, långsida mot långsida.

I den ena änden, klicka ut ricotta och toppa med svamp.

Ta den tomma delen av pastaplattorna och vänd över som ett lock.

Bred ricotta på toppen och toppa med svamp, riven parmesan och repad timjan.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards