Direktlänk till inlägg 1 november 2024
Antal: 2 portioner
Ingredienser:
4 lasagneplattor
250 g åkerskivling, portabellini eller annat smakrik svamp, färsk
1 handfull torkad svamp, t ex Karl Johan eller kantareller
rikligt med smör och olja till stekning
1 vitlöksklyfta
3 timjankvistar (mer till dekoration)
125 g ricotta
några droppar tryffelolja
2 msk finriven parmesan
salt och peppar
Gör så här:
Koka upp vatten i en kastrull stor nog att rymma lasagneplattorna.
Tillsätt salt och lite olja till vattnet, så lasagneplattorna inte klibbar ihop under kokning.
Lägg den torkade svampen i blöt några minuter.
Skiva den färska svampen och stek i omgångar i rikligt med smör och olja på mellanhög värme.
Krama ur den blötlagda svampen och stek den med.
När all svamp är stekt, pressa i en vitlöksklyfta, repad timjan, salt och peppar.
Håll varmt.
Koka pastaplattorna tills mjuka, ca 8-10 minuter.
Blanda under tiden samman ricotta med den rivna parmesanen.
Smaka av med salt, peppar och tryffelolja.
Det ska vara ganska stark (men god) tryffelsmak; hur många droppar beror på koncentrationen av oljan.
När pastaplattorna är klara, ta upp dem med en tång ur vattnet.
Lägg två plattor lite omlott på varje tallrik, långsida mot långsida.
I den ena änden, klicka ut ricotta och toppa med svamp.
Ta den tomma delen av pastaplattorna och vänd över som ett lock.
Bred ricotta på toppen och toppa med svamp, riven parmesan och repad timjan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
||||
|