Direktlänk till inlägg 2 november 2024
Antal: 8 portioner
Ugn: 180 grader, 30-35 minuter
Ingredienser:
75 g mjukt smör
100 g choklad, fint hackad
200 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
100 g mald mandel
275 g mörkt muscovadosocker
1 tsk vaniljessens (eller -pulver)
3 ägg, lätt uppvispade
1 1/2 dl filmjölk (buttermilk)
Fudgeglasyr:
90 g choklad, i bitar
40 g mjuk smör, i kuber
1 msk ljus sirap
2 msk mörkt muscovadosocker
1 1/2 dl vispgrädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 180C.
Smöra två runda springformar (20 cm diameter) och klä med bakplåtspapper.
Lägg chokladen i en skål och häll över 120 ml nyss uppkokat vatten.
Rör tills det smält och låt svalna.
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och mald mandel i en skål.
I en annan skål, vispa smör och socker fluffigt.
Blanda äggen med vaniljessensen och tillsätt under vispning till smörblandningen.
Tillsätt 1 msk av mjölblandningen under tiden så att smöret inte spricker.
Tillsätt sedan den smälta chokladen och filmjölken.
Vänd ner den resterande mjölblandningen och fördela smeten till formarna.
Grädda i 30-35 minuter.
Låt svalna någon minut i formarna innan kakorna kan lämnas att svalna på ett galler.
Smält choklad och smör till glasyren tillsammans i ett vattenbad.
Ta skålen från värmen och blanda i sirap och socker.
Tillsätt grädden lite i taget under omrörning.
Låt svalna helt, vispa sedan till en tjockare konsistens.
Använde hälften av glasyren till mellan bottnarna och resten ovanpå.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
||||
|