Direktlänk till inlägg 21 november 2024
Ingredienser:
1 kg syltlök eller pärllök
1 liter vatten
1 dl salt
2 dl ättiksprit (12 %)
3 dl vatten
3 dl socker
5 bitar muskotblomma
3 bitar ingefära, hel
1 tsk vitpepparkorn
Gör så här:
Lägg löken oskalad i rikligt med kokande vatten och förväll den ca 2 min.
Häll av vattnet, lägg löken i kallt vatten och skala den.
Blanda vatten och salt, rör tills saltet är löst.
Lägg i löken och låt stå över natten.
Häll av saltlagen.
Koka löken i osaltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk, 5-10 min.
Häll av kokvattnet och lägg löken i glasburkar.
Koka upp ättikslagen, häll den het över löken och sätt genast på lock.
Förvara löken svalt.
Färdig att äta efter 2-3 veckor.
Hållbarhet ca 1 år.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
||||
|