Direktlänk till inlägg 23 november 2024
Ingredienser:
Skal av ca 10 apelsiner
5 dl vatten
12 dl socker
1 tsk citronsyra
2 krm natriumbensoat
Gör så här:
Det går att torka apelsinskalen och på så sätt samla ihop tillräckligt många.
Låt de torkade ligga i kallt vatten 1 dygn innan de kokas.
Häll av vattnet.
Koka skalen i vatten tills de mjuknat, 3/4-1 timme.
Tag upp och låt dem rinna av.
Mät upp vatten och socker till lagen.
Lägg i skalen och koka på svag värme ca 15 min.
Tag upp och lägg skalen i glasburkar.
Koka ihop lagen på stark värme 5-10 min.
Tillsätt citronsyra och ev natriumbensoat.
(Natriumbensoat behövs inte om burkarna ska förvaras i kylskåp.)
Häll lagen över skalen och sätt genast på lock. Förvara svalt.
Skalen har lång hållbarhet.
Skär ev bort det vita på skalen när de ska användas.
Skalen kan användas både som smaksättning och garnering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 |
30 |
||||
|