Direktlänk till inlägg 27 mars 2025
Antal: ca 3 dl
Ingredienser:
2 rödlökar
0,5 dl rödvinsvinäger
0,5 dl strösocker
1 dl vatten
1 stjärnanis
1 msk korianderfrö
Gör så här:
Skala lökarna.
Om skalet sitter fast kan du lägga lökarna i ljummet vatten ca 5 minuter så lossnar det lättare.
Hyvla eller skär lökarna tunt och jämt, använd gärna en mandolin.
Blanda vinäger, socker, vatten, stjärnanis och korianderfrö.
Rör om tills sockret lösts upp.
Häll lagen över löken och låt stå svalt 45 minuter före servering.
Lättaste snabbinläggningen och kanske den mest användbara.
Rödlökspickles passar till det mesta - och är ett måste på grillad hamburgare.
Inläggningen klarar sig 1-2 veckor i sluten förpackning i kylen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|