Direktlänk till inlägg 30 mars 2025
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
ca 500 g vitkål (½ huvud)
1 röd chili
2-3 msk olja
3 msk senapsfrön
2 msk soja
2 msk sherry
1 msk vinäger
Gör så här:
Skölj vitkålen och strimla den.
Skölj chilin, kärna ur och hacka den.
Värm oljan i en stor stek- eller wokpanna.
Lägg i vitkål, chili och sesamfrön.
Låt alltihop fräsa 6-8 minuter.
Rör om under tiden.
Tillsätt soja, sherry och vinäger.
Låt småputtra 2-3 minuter-
Servera vitkålen som ensamrätt med bröd eller servera stekt bratwurst eller frukostkorv till.
Bjud ev också lite senap till.
Tips!
Vitkålen kan bytas ut mot salladskål eller spetskål som strimlas och tillagas som ovan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|