Direktlänk till inlägg 30 mars 2025
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 palsternackor
4 morötter
2 gula lökar
1½ potatismjöl
2 dl matlagningsgrädde
4 ägg
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk margarin eller smör
Gör så här:
Skala palsternackor, morötter och lök.
Riv dem grovt på rivjärn eller med matberedarens grova rivskiva.
Blanda grönsakerna med potatismjöl, grädde och ägg.
Smaka av blandningen med salt och peppar.
Smält matfettet i en stekpanna och klicka ut smeten till små biffar.
Stek dem med medelstark värme, 3-5 minuter på varje sida.
Servera biffarna med en blandad grönsallad och lite bröd.,
Tips!
Vill du ha en sås till biffarna?
En timjanskryddad tomatsås tillagad på en burk krossade tomater passar då fint.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|