Direktlänk till inlägg 5 april 2025
Antal: 6 bufféportioner
Ingredienser:
2 stora zucchini
3 msk salt
2 msk strösocker
2 dillkvistar
1 krm mald kryddpeppar
5 msk skånsk senap
2 msk dijonsenap
2 msk ättiksprit (12 %)
2 msk muskovadosocker
2 dl neutral olja
Salt
Svartpeppar
½ dl dill, hackad
Gör så här:
Skär zucchinin i fyra avlånga skivor vardera.
Blanda salt, socker, dill och kryddpeppar.
Lägg skivorna i en form och strö över saltblandningen så den täcker alla skivor.
Låt stå i kylen minst 8 timmar.
Skölj av zucchinin och torka lätt med hushållspapper.
Skär i ca 2 cm breda skivor.
Blanda skånsk senap, dijonssenap, ättika och socker.
Häll i oljan i en tunn stråle under vispning.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt dillen och vänd ner zucchinin.
Låt mogna ett dygn i kylen före servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 |
29 | 30 | |||||||
|