Direktlänk till inlägg 13 augusti 2011

Apelsinmarinerade fläskkotlett med paprikatapenade

Av Maria - 13 augusti 2011 10:00

Antal: 8 portioner

Tid: ca 20 minuter + 30 minuter i kyl

Ugn: 225°C, 10-15 minuter


Ingredienser:

8 piggham fläskkotletter


Apelsinmarinad:

4 apelsiner

1 dl koncentrerad apelsinjuice

2 msk balsamvinäger

2 msk olivolja

2 apelsinskal, rivet

2 finhackade röda chilifrukter


Paprikatapenade:

4 röda paprikor

2 vitlöksklyftor

3 msk olivolja


Gör så här:

  • Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  • Lägg köttet i dubbla plastpåsar och häll på marinaden.
  • Låt marinera i kylskåp i minst 30 minuter.
  • Paprikatapenade: Dela paprikorna och kärna ur dem. Skär i klyftor, lägg på plåt och vänd dem i lite olja. Rosta i ugn 225°C, 10-15 minuter. Lägg paprikan i en plastpåse, låt svalna och skala den sedan. Mixa paprikan, vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  • Grilla kotletterna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida.
  • Låt köttet vila innan det serveras tillsammans med paprikatapenade, grillade apelsinhalvor och till exempel potatisklyftor.
 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 19 juni 18:25

      Antal: 4 portioner   Ingredienser:5 dl kokt, kallt råris 3 msk vatten 2 msk olja 1 msk vinäger 2 tsk rivet apelsinskal 3 krm salt 1 krm peppar 600 g kokt,kall lax eller 500 g varmrökt lax 400 g färska eller djupfrysta ...

Av Maria - Onsdag 19 juni 06:30

Antal: 8 stycken Ugn: 175 grader, 15 minter   Ingredienser:3 ägg 1 dl havregryn 1 dl kokosmjöl ½ dl psylliumfrön 1½ tsk bakpulver Salt 25 g smör 6-8 soltorkade tomater 4 msk kesella 1½ dl fetaost   Gör så här: Vispa ägge...

Av Maria - Tisdag 18 juni 05:56

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 persika eller 100 g honungsmelon 1 äpple 200 g jordgubbar 100 g blå vindruvor   Dip: 4 dl kesella, 1 % fett 1 dl skalad mandel 2-3 kvistar mynta 1 dl matyoghurt   Gör så här:Börja med d...

Av Maria - Söndag 16 juni 07:00

      Antal: 1 plåt Ugn: 150 grader, 1½ timme   Ingredienser:2 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1 dl bovetemjöl ½ dl linfrö ½ tsk salt ½ dl rapsolja 2 dl kokande vatten   Gör så här: Blanda alla torra ingredienser. Rör i olj...

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se