Direktlänk till inlägg 2 maj 2013
Frys in:
Om du gör saft eller juice, frys in den färdigblandade drycken kvällen före picknicken.
Den frysta drickan är utmärkt att använda som kylblock för maten.
Mer vätska:
Ta med mer dricka än du tror behövs!
Förvaring:
Fina utflyktskorgar i all ära, men när det gäller funktion är en kylväska betydligt bättre.
Även om du inte har mat som behöver förvaras kallt, är det bättre att låta den ligga svalt än i gassande solsken.
Blanda innan:
Ingredienser till sallader eller mackor är bäst att dela upp i små burkar och blanda just innan ätdags.
Särskilt sallader blir gärna kletiga om de blandas långt i förväg.
Håll det enkelt:
Allt smakar bättre utomhus!
Så är det bara.
Det går utmärkt att göra en picknick på enbart plockmat.
Oliver, cocktailtomater, minimorötter, kex, bröd, ost och bär.
Kanske med en kall sås till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|