Direktlänk till inlägg 4 maj 2013

Ambrosiakaka

Av Maria - 4 maj 2013 06:30

Antal: 1 mjuk kaka

Ugn: 175 grader, ca 30 minuter


Ingredienser:
150 g margarin eller smör

3 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

Rivet skal av 1 liten apelsin


Glasyr:

2 dl florsocker

Ca 2 msk pressad saft av apelsin

60 g syltade apelsinskal (1 påse)


Gör så här:
Smörj och bröa en rund veckad form, en ambrosiaform, ca 26 cm i diameter.

Smält matfettet och låt det svalna.

Vispa ägg och socker ljust och luftigt.

Rör i mjöl och apelsinskal.

Tillsätt matfettet.

Häll smeten i formen.


Gräddning:
Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 30 minuter.

Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna under formen.


Rör samman siktat florsocker med apelsinsaft.

Ta inte all saft från början utan späd försiktigt så att glasyren får en jämn och slät konsistens.

Bred den över den kalla kakan.

Fördela hackade apelsinskal ovanpå.


Förvaring:
Kakan smakar bäst nybakad men håller sig saftig ett par dagar.

Täck över med aluminiumfolie.

Kakan kan förvaras i frys ca 6 månader, men utan garnering.

Låt kakan tina i rumstemperatur 2-3 timmar och glasera den därefter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards