Direktlänk till inlägg 25 maj 2013

Pestofyllda crêpes med färska fikon, prosciutto, getost & pinjenötter

Av Maria - 25 maj 2013 12:30

6-8 stycken 
 
Crêpes 
 
1 dl bovetemjöl 
1,5 dl vetemjöl (använd enbart bovete för glutenfritt alternativt)  
3,5 dl vatten 
1 ägg
0,5 tsk salt 
 
Mät upp mjölet och vattnet i en bunke. Vispa samman det med hjälp av en elvisp. Kläck därefter ner ägget och vispa in det i smeten tillsammans med saltet. Vispa ordentligt tills allt är blandat. Sätt in bunken i kylskåpet för att vila i minst 30 minuter.
 
Desto längre tid du låter din smet vila i kylskåpet desto mindre bubblor och ojämnheter kommer dina crêpes att få. Det går dessutom lättare att vända dem i stekpannan.
 
Fyllning 
Beräknat till 6 stycken crêpes 
 
12 skivor prosciutto 
6 msk pesto 
200 g getost 
6 färska fikon 
1 dl halverade körsbärstomater 
6 dl ruccola 
 
Flytande honung 
Pinjenötter 
 
MONTERA SAMMAN OCH SERVERA DINA CRÊPES SÅ HÄR: 
 
Lägg dina crêpes framför dig. Bred ut cirka 1 msk pesto på varje crêpes. Toppa sedan med 2 skivor prosciutto, en getost bit, några körsbärstomater och cirka 1 dl ruccola ovanpå varje crêpes. 
 
Avsluta med att ringla över flytande honung och strö över pinjenötter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards