Direktlänk till inlägg 7 september 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 scharlottenlökar
4 msk rödvinsvinäger
3 msk vatten
2 msk hackad färsk dragon
250 g smör
4 äggulor
1 msk citronsaft
Salt
Vitpeppar
Till garnering:
1 msk hackad färsk persilja och dragon
Gör så här:
Finhacka löken.
Koka upp löken i vinäger och vatten i en kastrull.
Låt koka samman, reducera, tills hälften av vätskan återstår.
Sila bort löken och mät så att vätskan är ca ½ dl.
Späd med vatten om det behövs för att få rätt mängd.
Häll tillbaka vätskan i kastrullen och tillsätt dragon.
Smält smöret och håll det varmt över ett vattenbad.
Sätt kastrullen med vinägern över ett annat vattenbad och vispa med elvisp ner äggulorna i vinägern.
Det är viktigt att såsen inte kokar, då skär den sig.
Vispa ner smöret i såsen under ständig och kraftig vispning.
Tillsätt lite i taget så att såsen inte skär sig.
Vispa ner citronsaft och smaka av såsen med salt och vitpeppar.
Håll såsen varm över vattenbad fram till servering.
Strö över hackad persilja och dragon.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|