Direktlänk till inlägg 28 maj 2014
Antal: 6 stycken
Ugn: 175 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
1 dl kookosolja
2 msk fiberhusk (malsa psylliumfröskal)
2 ägg
2 msk honung
½-1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 dl frysta bär, tec blåbär och/eller hallon
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom bären ordenligt.
Blanda till sist ner de frysta blåbären lite försiktigt.
Forma bullar av degen och grädda dem i muffinsformar i 175 grader i ca 20 minuter.
Tips!
Gör ditt eget mandelmjöl genom att mixa sötmandel till fint mjöl, med eller utan det bruna tunna skalet.
Behåller du skalet på får du ett mer näringsrikt mjöl.
Matiga och inte så söta muffins som går snabbt att baka och ypperligt att frysa in.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|