Direktlänk till inlägg 4 februari 2017
Antal: 36 bitar
Ugn: 200 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
Mördegsbotten:
100 g smör
3 dl vetemjöl (180 g)
½ tsk bakpulver
1½ msk farinsocker
1 uppvispat ägg
Fruktkola:
100 g fikon
75 g urkärnade dadlar eller ½ dl strödadlar
½ dl russin
1 dl skållad skalad mandel
50 g valnötter
1 dl ljus sirap
1½ dl vispgrädde
½ msk kakao
125 g rumsvarmt smör
Gör så här:
Mördegsbotten:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper i botten på en liten långpanna, ca 23*35 cm.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål.
Tillsätt smöret och det uppvispade ägget.
Blanda till en deg.
Kavla och tryck ut degen i botten på långpannan.
Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Fruktkola:
Strimla fikon och dadlar på längden.
Strimla mandeln och dela valnötterna.
Blanda farinsocker, sirap, grädde och kakaon i en vid tjockbottnad gryta.
Koka samman till 120 grader.
Det kan ta 5-15 minuter.
Ta grytan från värmen och rör i smöret klickvis.
Vänd ner alla frukter och nötter, blanda och häll kolan över mördegsbotten.
Låt kakan kallna.
Ställ den kallt och dela den därefter i bitar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 | |||||
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 | |||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 | |||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
||||||||
|