Direktlänk till inlägg 14 april 2018
Antal: 12 stycken
Ugn: 250 grader, 8-10 minuter
Jäsning: dubbel storlek + lite till
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör eller margarin
½ tsk salt
15-16 dl (900-950 g) vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen.
Smält smöret, häll i mjölken och värm till 37 grader.
Häll detta över jästen och tillsätt salt och mjöl.
Arbeta degen blank och smidig och låt den jäsa till dubbel storlek.
Ta upp degen på bakbordet och dela i 12 delar.
Kavla ut till runda, 1 cm tjocka kakor, lägg på smord plåt, nagga och låt jäsa.
Pensla med varmt vatten och grädda i 250 grader, 8-10 minuter.
Även efter gräddningen penslas kakorna med varmt vatten och får kallna i bakduk.
OBS!
Dessa tekakor passar utmärkt att göra smörgåspizza i portionsform av.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|