Direktlänk till inlägg 5 augusti 2018
Antal: 4 portioner
Ugn: 200º, ca 30 minuter + 10-15 minuter
Ingredienser:
4 färska korvar, t.ex fläsk- eller chorizokorv, ca 400 g eller vanlig rökt chorizo
1 knippe salladslök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 dl skivade champinjoner
1 liten burk majskorn
1 dl marinerade soltorkade cocktailtomater, konserverade på burk
2 msk faijtakrydda från påse
4 portioner kokt pasta, ca 300 g okokt
1 påse riven texmex-ost, ca 150 g
1 msk smör till formen + 1 tsk till aluminiumfolien
75 g fetaost
Gratängost:
25 g smör
1½ msk vetemjöl
2½ dl hönsbuljong
2½ sl mjölk
Garnering/servering:
1 msk hackad mynta eller persilja
Limeklyftor
Gör så här:
Sätt ugnen på 200º.
Gratängsås:
Smält smöret i en panna.
Blanda i mjölet, fräs under omrörning ca ½ minut.
Häll i buljongen och mjölken under omrörning.
Koka upp, sjud under omrörning 1-3 minuter.
Dra av skinnet på korven och skär den i små bitar.
Ansa och skiva löken.
Skala och hacka vitlöken.
Bryn korven i en het, torr stekpanna ca 5 minuter (om du valt rökt chorizo, stek ca 1 minut).
Ta upp och lägg den på en tallrik.
Bryn lök och vitlök i fettet som finns kvar i pannan tillsammans med oljan, ca 3 minuter.
Blanda i svampen, fräs i ytterligare 5 minuter.
Blanda i avrunna majskorn och cocktailtomaterna, smaka av med faijtakryddan, bryn under omrörning ca 1 minut.
Blanda pasta, korvröra och texmex-ost i en bunke.
Blanda i gratängsåsen.
Häll blandningen i en smord ugnsform.
Smula över fetaosten.
Täck formen med smord alumiumfolie.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.
Ta bort folien.
Sätt formen mitt i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills gratängen fått vacker färg.
Strö över mynta eller persilja, servera med limeklyftor.
Antal: 4 ´portioner Ingredienser: 600 g kycklinglårfilé, i munsstora bitar2 klyftor vitlök, finhackade1 gul lök, i små båtar (stor)1 röd paprika, i munsstora bitar250 g broccoli, i små buketter och stam skivad 4 dl crème fraîche2 dl sweet chi...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 kg potatis (gärna rödskalig)olivoljasalt600 g quornbitar0,5 tsk salt 0,5 tsk peppar2 msk rapsolja, att steka i3 klyftor vitlök1 gul lök4 dl crème fraîche (kan bytas till havre fraiche)2 tsk kinesisk soja1 ms...
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|