Direktlänk till inlägg 9 augusti 2018

Dipp med cannellinibönor & mynta

Av Maria - 9 augusti 2018 09:30

Antal: 6 portioner


Ingredienser:

175 g torkade cannellinibönor

1 liten, pressad vitlöksklyfta

1 knippa salladslök, grovt hackad

En näve färska myntablad

2 msk tahini (sesampasta)

2 msk olivolja

1 tsk malen kummin

1 tsk malen koriander

Pressad citronsaft

Salt

Peppar


Garnera med:

Färska myntakvistar


Servera med:

Råa grönsaker, som blomkålsbuketter, morötter, gurka, rädisor och paprika


Gör så här:

Blötlägg bönorna i vatten.

Låt stå i minst 4 timmar eller över natten.

Skölj bönorna och låt rinna av, lägg dem i en stor gryta och täck med kallt vatten.

Koka upp och koka häftigt i ca 10 minuter.

Sänk värmen, lägg på lock och koka sakta tills bönorna är mjuka.

Låt rinna av ordenligt och häll över dem i en skål eller matberdare.

Tillsätt vitlök, salladslök, mynta, tahini och olivolja.

Mixa i ca 15  sekunder eller mosa för hand till en slät puré.

Skrapa över i en skål och rör ned kummin, koriander och pressa citron.

Krydda med salt och peppar efter smak.

Blanda noggrant, täck med plastfolie och ställ svalt, dock ej i kylskåpet, i 30 minuter för att låta aromen mogna.

Skeda upp dippsåsen i portionsformar och garnera med färska myntkvistar.

Ställ skålarna på ett fat omgivna av råa grönsaksstavar och servera såsen rumstempererad.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 12 maj 17:00

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt   Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...

Av Maria - Söndag 12 maj 16:45

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar   Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....

Av Maria - Söndag 12 maj 15:30

Antal: 6 portioner   Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja  2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...

Av Maria - Söndag 12 maj 13:30

Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter   Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...

Av Maria - Söndag 12 maj 07:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards