Direktlänk till inlägg 9 augusti 2018
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
175 g torkade cannellinibönor
1 liten, pressad vitlöksklyfta
1 knippa salladslök, grovt hackad
En näve färska myntablad
2 msk tahini (sesampasta)
2 msk olivolja
1 tsk malen kummin
1 tsk malen koriander
Pressad citronsaft
Salt
Peppar
Garnera med:
Färska myntakvistar
Servera med:
Råa grönsaker, som blomkålsbuketter, morötter, gurka, rädisor och paprika
Gör så här:
Blötlägg bönorna i vatten.
Låt stå i minst 4 timmar eller över natten.
Skölj bönorna och låt rinna av, lägg dem i en stor gryta och täck med kallt vatten.
Koka upp och koka häftigt i ca 10 minuter.
Sänk värmen, lägg på lock och koka sakta tills bönorna är mjuka.
Låt rinna av ordenligt och häll över dem i en skål eller matberdare.
Tillsätt vitlök, salladslök, mynta, tahini och olivolja.
Mixa i ca 15 sekunder eller mosa för hand till en slät puré.
Skrapa över i en skål och rör ned kummin, koriander och pressa citron.
Krydda med salt och peppar efter smak.
Blanda noggrant, täck med plastfolie och ställ svalt, dock ej i kylskåpet, i 30 minuter för att låta aromen mogna.
Skeda upp dippsåsen i portionsformar och garnera med färska myntkvistar.
Ställ skålarna på ett fat omgivna av råa grönsaksstavar och servera såsen rumstempererad.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|