Direktlänk till inlägg 9 augusti 2018
Antal: 6 portioner
Ingredienser:
175 g torkade cannellinibönor
1 liten, pressad vitlöksklyfta
1 knippa salladslök, grovt hackad
En näve färska myntablad
2 msk tahini (sesampasta)
2 msk olivolja
1 tsk malen kummin
1 tsk malen koriander
Pressad citronsaft
Salt
Peppar
Garnera med:
Färska myntakvistar
Servera med:
Råa grönsaker, som blomkålsbuketter, morötter, gurka, rädisor och paprika
Gör så här:
Blötlägg bönorna i vatten.
Låt stå i minst 4 timmar eller över natten.
Skölj bönorna och låt rinna av, lägg dem i en stor gryta och täck med kallt vatten.
Koka upp och koka häftigt i ca 10 minuter.
Sänk värmen, lägg på lock och koka sakta tills bönorna är mjuka.
Låt rinna av ordenligt och häll över dem i en skål eller matberdare.
Tillsätt vitlök, salladslök, mynta, tahini och olivolja.
Mixa i ca 15 sekunder eller mosa för hand till en slät puré.
Skrapa över i en skål och rör ned kummin, koriander och pressa citron.
Krydda med salt och peppar efter smak.
Blanda noggrant, täck med plastfolie och ställ svalt, dock ej i kylskåpet, i 30 minuter för att låta aromen mogna.
Skeda upp dippsåsen i portionsformar och garnera med färska myntkvistar.
Ställ skålarna på ett fat omgivna av råa grönsaksstavar och servera såsen rumstempererad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|