Direktlänk till inlägg 17 juli 2020
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g kycklinglever
200 g champinjoner, färska, frysta eller från burk
2 msk margarin eller smör
2 msk vetemjöl
2 dl vatten + ev svampspad
1 buljongtärning
1 dl grädde
svartpeppar
1 msk sherry eller pressad apelsin
soja, äkta
Gör så här:
Halvtina fryst lever.
Skölj av färsk lever och torka den med hushållspapper.
Skär ev levern i mindre bitar.
Borsta färsk svamp och skölj den om det behövs.
Häll av och spara spadet på burksvamp.
Skiva hel svamp.
Lägg svampen i en gryta, låt en del av spadet koka in, innan hälften av fettet läggs i.
Fräs svampen 5-10 min.
Låt resten av fettet bli ljusbrunt i en stekpanna.
Stek levern på ej för stark värme och lägg den i grytan.
Stuvningen:
Strö över mjölet och rör om.
Häll vatten och ev svampspad i grytan.
Tillsätt också smulad buljongtärning och grädde.
Koka upp under omrörning och koka 3-5 min.
Smaka av med peppar, sherry eller apelsin och ev soja.
Serveringsförslag:
Lever- eller njursauté blir en god fyllning i t ex ett pajskal eller krustader.
Sautéerna passar också som omelettfyllning eller i en krans av kokt ris tillsammans med kokta grönsaker eller en fräsch sallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|