Direktlänk till inlägg 27 juli 2020
Antal: 4 portioner
Ugn: 125 grader, 10-15 minuter
Ingredienser:
800 g torskfilé, gärna skrei med skinn
1 fänkål
75 g smör
0.5 dl olivolja
100 g spansk salami, strimlad
0.5 röd chili, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk salt
Palsternackspuré:
400 g potatis
400 g palsternacka
25 g smör
1.5 dl grädde
1 tsk salt
Picklat tillbehör:
0.5 zucchini
1 röd lök
1.5 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit (12 %)
Gör så här:
Sätt ugnen på 125°.
Skär fisken i fyra portionsbitar och salta runt om.
Låt vila tills den ska in i ugnen.
Palsternackspuré:
Skala och koka potatis och palsternacka i saltat vatten.
Krossa med ballongvisp och tillsätt smör och grädde.
Rör kraftigt med ballongvispen till en krämig puré.
Smaka av med salt.
Picklat tillbehör:
Fintärna zucchini och lök och lägg i en skål.
Blanda vatten, socker och ättiksprit i en kastrull och värm tills sockret smält.
Häll lagen i skålen och låt stå minst 30 min.
Skär fänkålen i tunna skivor.
Lägg fiskbitarna med skinnsidan nedåt i en inoljad ugnsform.
Fördelafänkålen i formen.
Tillaga mitt i ugnen till en inner-temperatur på 47°, 10–15 min.
Smält smör i en stekpanna under omrörning tills det slutat skumma och doftar nötigt.
Tillsätt olja, salami, chili och vitlök.
Stek med någon minut och skeda det över fisken vid servering.
Lyft upp det picklade tillbehöret med en hålslev och strö det över fisken.
Servera med palsternackspurén.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|