Alla inlägg under juli 2020
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
500 g pizzadeg
4 msk chilisås
120 g tonfisk
150 g strimlad skinka
1 st rödlök
150 g riven ost
Oregano
200 g vitkål
2 msk raps/matolja
1 msk vitvinsvinäger
Oregano
Några droppar honung
Salt
Peppar
2 st tomat
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Rulla ut pizzadegen, bred på chilisås.
Fördela väl avrunnen tonfisk på ena halvan av pizzan och skinka på den andra.
Skala och strimla löken och sprid den över hela pizzan.
Strö över ost och krydda med oregano.
Laga i ugn ca 10 min.
Strimla vitkålen fint.
Blanda med olja, vinäger, oregano och honung.
Smaka av med salt och peppar.
Tärna tomater.
Ingredienser:
500 g valfria rotfrukter
2 msk vatten
3-4 msk 12 % ättika
250 g Syltsocker
1 msk färsk timjan
Gör så här:
Skala och riv rotfrukterna på ett rivjärn.
Koka tillsammans med vatten och ättika i en gryta i 3 minuter.
Mixa och tillsätt syltsocker och timjan.
Låt koka i ytterligare 4 minuter.
Skumma väl och häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara svalt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
450 g tagliatelle eller conchiglie
3 dl gräddfil
2 tsk dijonsenap
225 g rökt lax, skuren i munsbitsstorlek
4 stora salladslökar i tunna ringar
Fint rivet skal av en ½ citron
Peppar
2 msk hackad, färsk gräslök
Gör så här:
Koka pastan al dente i rikligt med kokande, saltat vatten.
Låt rinna av och häll tillbaka i kastrullen.
Tillsätt gräddfil, senap, rökt lax, salladslök och citronskal till pastan.
Värm det hela under omrörning på låg värme och krydda med peppar.
Häll upp i en serveringsskål och strö gräslök över.
Servera varm eller rumstempererad.
Ingredienser:
1 paket jäst
Antal: till ca 500-600 g köttfärs
Ingredienser:
1 tsk salt
1½ tsk chilipulver
1½ tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1 kryddmått cayennpeppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser.
Förvara torrt tills användning.
Antal: Räcker till cirka 4 stycken dubbelmackor
Ingredienser:
250 g cocktailtomater
1 rödlök
1 liten röd chilifrukt
½ dl Farinsocker
1/4 dl ättiksprit
1 apelsin, gärna obesprutad
Olja
Gör så här:
Skölj tomaterna och dela dem mitt av.
Skala och tärna löken.
Skär chilin i mycket små bitar.
Skölj apelsinen noga.
Riv skalet från halva apelsinen och pressa ur saften av hela.
Fräs lök, chili och apelsinskal i lite olja.
Tillsätt tomater, farinsocker och ättiksprit och låt sjuda i 20 minuter.
Antal: 35 stycken
Ugn: 175 grader, ca 14 minuter
Ingredienser:
250 g margarin eller smör
2½ dl florsocker
Rivet skal och saft från ½ citron
2 äggulor
6 1/4 dl vetemjöl
Fyllning:
Ca 4 msk citronmarmelad eller lemon curd
Garnering:
50 g mörk blockchoklad
Ca 15 g kokosfett
Gör så här:
Rör matfettet smidigt.
Tillsätt florsockret lite i taget.
Blanda därefter i citronskalet, saften, äggulorna och mjölet.
Forma degen till 70 runda kulor.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Platta till dem.
Gräddning:
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, ca 14 minuter.
Låt dem kallna på galler.
Bred lite citronmarmelad eller lemon curd på den plana sidan på hälften av kakorna.
Lägg på de andra kakorna med den kupiga sidan uppåt.
Smält chokladen och kokosfettet till garneringen i vattenbad eller i mikrovågsugnen.
Doppa ena sidan av kakorna i chokladen.
Låt den stelna svalt på smörgåspapper.
Förvaring:
Svalt i burk ca 1 vecka.
I frys ca 3 månader.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|