Alla inlägg under juli 2020

Av Maria - 25 juli 2020 07:30

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:
500 g pizzadeg
4 msk chilisås
120 g tonfisk
150 g strimlad skinka
1 st rödlök
150 g riven ost
Oregano

200 g vitkål
2 msk raps/matolja
1 msk vitvinsvinäger
Oregano
Några droppar honung
Salt

Peppar

2 st tomat


Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Rulla ut pizzadegen, bred på chilisås.

Fördela väl avrunnen tonfisk på ena halvan av pizzan och skinka på den andra.

Skala och strimla löken och sprid den över hela pizzan.

Strö över ost och krydda med oregano.
Laga i ugn ca 10 min.
Strimla vitkålen fint.

Blanda med olja, vinäger, oregano och honung.

Smaka av med salt och peppar.
Tärna tomater.

Av Maria - 25 juli 2020 07:30

Ingredienser:

500 g valfria rotfrukter
2 msk vatten
3-4 msk 12 % ättika
250 g Syltsocker
1 msk färsk timjan


Gör så här:

Skala och riv rotfrukterna på ett rivjärn.

Koka tillsammans med vatten och ättika i en gryta i 3 minuter.

Mixa och tillsätt syltsocker och timjan.

Låt koka i ytterligare 4 minuter.

Skumma väl och häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar.

Förslut.

Förvara svalt.

Av Maria - 25 juli 2020 07:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:
450 g tagliatelle eller conchiglie

3 dl gräddfil

2 tsk dijonsenap

225 g rökt lax, skuren i munsbitsstorlek

4 stora salladslökar i tunna ringar

Fint rivet skal av en ½ citron

Peppar

2 msk hackad, färsk gräslök


Gör så här:

Koka pastan al dente i rikligt med kokande, saltat vatten.

Låt rinna av och häll tillbaka i kastrullen.

Tillsätt gräddfil, senap, rökt lax, salladslök och citronskal till pastan.

Värm det hela under omrörning på låg värme och krydda med peppar.

Häll upp i en serveringsskål och strö gräslök över.

Servera varm eller rumstempererad.

Av Maria - 24 juli 2020 16:15

Ingredienser:
1 paket jäst 

10 dl kallt vatten 
2 msk honung 
2 msk olivolja 
4 tsk salt 
12 dl vetemjöl special 
12 dl dinkelmjöl 
3 rivna äpplen 
 
Topping:
Fröblandning 
 
Gör så här: 
Börja med att röra ut jästen i kallt vatten i en bunke.
Tillsätt honung, olivolja, salt, rivet äpple och mjöl.
Blanda ihop degen, den ska vara kladdig.  
Täck med handduk och ställ in i kylen över natten. 
 
På morgonen: 
Sätt ugnen på 225 grader. 

Ta fram degen och häll ut den på ett mjölat bord, knåda inte. Häll över lite mjöl, skär i bitar och forma till bullar. 
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 
Grädda tills de fått lagom med färg och en hård yta. 
Ungefär i 20 minuter.
Av Maria - 24 juli 2020 14:00

Antal: till ca 500-600 g köttfärs


Ingredienser:

1 tsk salt

1½ tsk chilipulver

1½ tsk paprikapulver

1 tsk spiskummin

1 tsk vitlökspulver

1 kryddmått cayennpeppar


Gör så här:

Blanda alla ingredienser.

Förvara torrt tills användning.

Av Maria - 24 juli 2020 07:30

Antal: Räcker till cirka 4 stycken dubbelmackor 

 
Kyckling- och valnötsröra: 
4 dl kycklingkött, finhackat 
0,5 dl majonnäs 
2 dl grekisk yoghurt 
1 msk dijonsenap 
1 dl grovt hackade valnötter 
1 skivad salladslök 
Citronzest från 1 citron 
1-2 msk färsk finhackad basilika 
Salt & peppar
 
Blanda alla ingredienserna i en skål och smaka av med salt och peppar.
 
Balsamico kokta blåbär: 
2 dl frysta blåbär
1 msk flytande honung
2 msk balsamvinäger
 
Mät upp ingredienserna i en kastrull.
Låt det koka upp och sjud det sedan i 5-10 minuter.
Mosa blåbären så fort de blivit mjuka med hjälp av baksidan på en sked.
Låt det sjuda tills det tjocknar och får en sylt konsistens.
Ta bort från värmen och låt svalna.
 
Du behöver också: 
Skivat bröd
Salladsblad
Hyvlad gurka
 
MONTERA SÅ HÄR:  
Lägg en brödskiva framför dig.
Lägg på några gröna salladsblad.
Toppa sedan med kyckling- och valnötsröran, blåbären och till sist gurkan.
Lägg ett skivad bröd ovanpå. 
 
Servera! 
Av Maria - 24 juli 2020 07:30

Ingredienser:

250 g cocktailtomater
1 rödlök
1 liten röd chilifrukt
½ dl Farinsocker
1/4 dl ättiksprit
1 apelsin, gärna obesprutad
Olja

 

Gör så här:
Skölj tomaterna och dela dem mitt av.

Skala och tärna löken.

Skär chilin i mycket små bitar.

Skölj apelsinen noga.

Riv skalet från halva apelsinen och pressa ur saften av hela.

Fräs lök, chili och apelsinskal i lite olja.

Tillsätt tomater, farinsocker och ättiksprit och låt sjuda i 20 minuter.

Av Maria - 24 juli 2020 07:00

Antal: 35 stycken

Ugn: 175 grader, ca 14 minuter


Ingredienser:
250 g margarin eller smör

2½ dl florsocker

Rivet skal och saft från ½ citron

2 äggulor

6 1/4 dl vetemjöl


Fyllning:

Ca 4 msk citronmarmelad eller lemon curd


Garnering:

50 g mörk blockchoklad

Ca 15 g kokosfett


Gör så här:

Rör matfettet smidigt.

Tillsätt florsockret lite i taget.

Blanda därefter i citronskalet, saften, äggulorna och mjölet.

Forma degen till 70 runda kulor.

Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

Platta till dem.


Gräddning:
Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, ca 14 minuter.

Låt dem kallna på galler.


Bred lite citronmarmelad eller lemon curd på den plana sidan på hälften av kakorna.

Lägg på de andra kakorna med den kupiga sidan uppåt.

Smält chokladen och kokosfettet till garneringen i vattenbad eller i mikrovågsugnen.

Doppa ena sidan av kakorna i chokladen.

Låt den stelna svalt på smörgåspapper.


Förvaring:

Svalt i burk ca 1 vecka.

I frys ca 3 månader.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards