Direktlänk till inlägg 4 juli 2021
Antal: 2 bröd
Ugn: 250 grader, 25 minuter
Jäsning: dubbel storlek + ordentligt
Ingredienser:
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör eller margarin
1 tsk salt
½ tsk finstött kummin
½ tsk koriander och finsmulad oregano tillsammans
14-16 dl (860-960 g) vetemjöl
Till pensling:
Äggvita
Vallmofrö
Gör så här:
Smält margarinet, slå det på mjölken och värm till 37 grader.
Slå det över den smulade jästen, tillsätt saltet, kryddorna och mjölet och arbeta degen smidig och blank.
Täck över och låt jäsa till dubbel storlek.
Ta upp degen på bakbordet, arbeta ihop den och dela den i 2 delar.
Baka ut 2 runda bröd och sätt dem på smord plåt, täck över och låt jäsa ordentligt.
Pensla bröden med söndervispad äggvita och strö med vallmofrö.
Grädda i 250 grader, ca 25 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|