Alla inlägg under april 2021

Av Maria - 18 april 2021 13:00

Ingredienser:

1 1/2 kg revben


Marinad:
6 vitlöksklyftor, finhackade eller rivna
1 msk sambal oelek
1 msk riven, färsk ingefära
1 dl olja
3/4 dl japansk soja
1 dl Mörk Sirap


Gör så här:
Blanda samman ingredienserna till marinaden.

Pensla revbenen med marinaden och ställ i kylskåp i 3-4 timmar.

Stek revbenen i 175˚ i 1 timme.

Sänk därefter temperaturen till 100˚ och stek i ytterligare 1 1/2 timme.

Av Maria - 18 april 2021 04:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 200 grader, 45-60 minuter + ca 10 minuter


Ingredienser:

Spareribs:

1,3 kg tunna revbensspjäll

1½ tsk malen ingefära

Salt

Peppar

Honung


Coleslaw:

300-400 g vitkål

1 dl majonnäs

2 msk citronsaft


Gör så här:

Spareribs: 

Sätt ugnen på 200 grader och sätt in en ugnsplåt i ugnen.

Blanda ingefära, salt och peppar.

Gnid in det i köttet.

Lägg köttet på ett galler över ugnsplåten med bensidan uppåt.

Vänd köttet efter ca 20 minuter.

Spjällen är klara efter 45-60 minuter.

Lägg fettsidan uppåt och stryk på honung.

Sätt in i ugnen och grilla i ca 10 minuter.


Coleslaw: 

Strimla vitkålen fint och blanda med majonnäs och citronsaft.

Smaka av med salt och peppar.

Servera revbenen med coleslaw och lite extra citron.

Av Maria - 17 april 2021 19:30

Antal: ca 50 kakor

Ugn: 175 grader, ca 10 minuter


Ingredienser:

200 g smör eller margarin

1 1/4 dl strösocker

1½ dl sötmandel

3 dl (drygt) vetemjöl

½ tsk bakpulver


Strassdeg:

200 g smör eller margarin

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

ca 2½ dl vetemjöl

2 dl potatismjöl


Garnering:

Röd, fast sylt


Gör så här:

Mal mandlarna med skalen.

Rör matfett och socker smidigt.

Tillsätt mandel samt vetemjöl blandat med bakpulver.

Forma en rulle, 5-6 cm i diameter, som får stelna i kylen.

Strassdeg: Rör matfett och florsocker poröst till strassdegen. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och potatismjöl. Rör ner blandningen i fettet. 

Skär en rund kaka av den kalla degrullen.

Spritsa strassdeg runt om och lägg en klick sylt i mitten.

Grädda en provkaka först.

Om strassdegen inte håller formen behövs lite mer vetemjöl.

Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader ca 10 minuter.

Av Maria - 17 april 2021 13:15

Ingredienser:

500 g äpplen, t ex aroma
1½ dl Ljus Sirap
2 dl vatten
saft från ½ citron
200 g Syltsocker
1 tsk malen kardemumma


Gör så här:

Skala, kärna ur och skär äpplena i små bitar.
Blanda äpplen, sirap, vatten och citronsaft i en gryta och sjud under omrörning i cirka 10 minuter.
Tillsätt syltsocker och kardemumma och koka ytterligare 3–6 minuter.

Skumma noga om det behövs.
Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.

Förvara kallt.

Av Maria - 17 april 2021 13:00

Ingredienser:
1/2 dl Mörkt Muscovadorörsocker
2 msk flingsalt
1 msk chiliflakes
2 msk torkad timjan
1 msk Colman senapspulver
2 msk paprikapulver


Gör så här:
Blanda samtliga ingredienser i en skål.

Gnid in köttet t ex revben som skall grillas med rubben och låt vila i kylskåp i minst 4-6 timmar.

Av Maria - 17 april 2021 13:00

Ingredienser:
1/2 dl Farinsocker
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl olja
1 riven vitlöksklyfta
1/2 citron, rivet skal
1/2 tsk mald svartpeppar


Gör så här:
Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden i en skål.

Lägg fisken i dubbla fryspåsar och häll på marinaden.

Skaka om så att fisken täcks av marinaden.

Låt ligga i kylskåp ett par timmar.

Skaka om påsen då och då under tiden fisken marineras.

 


Marinaden räcker till cirka 1 kg fisk.

Av Maria - 17 april 2021 04:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g jordgubbar

250 g björnbär

250 g blåbär

250 g vinbär

2 dl vispgrädde

100 g mörk choklad

Ev rostade naturella nötter


Gör så här:

Lägg upp färska bär på ett fint fat.

Vispa grädden och lägg i en skål.

Riv eller hacka mörk choklad och lägg i en skål.

Servera bären, grädden och chokladen och låt gästerna komponera efter egen smak.

Vill man kan man också ställa fram en skål rostade ljumma naturella nötter till.

Av Maria - 16 april 2021 13:00

Antal: 2 stycken


Ingredienser:

Botten:
25 g jäst
1 1/2 dl ljummet vatten
1/4 dl olivolja
2 msk Vit Sirap
1/4 tsk salt
3-4 dl vetemjöl


Topping:
400 g chèvre
400 g ricotta
1/2 dl EKO Ljus Sirap
2-3 päron
4 färska fikon
1 dl hasselnötter
ringla över EKO Ljus Sirap


Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C och lägg en plåt upp och ner i ugnen som pizzan sedan ska bakas på.


Börja med pizzabotten.

Smula jästen i en bunke och blanda ut med vatten, olja, sirap och salt.

Rör ner nästan allt vetemjöl och arbeta till en smidig deg.

Låt jäsa ca 30 minuter.


Förbered toppingen.

Skär chèvre i bitar och blanda ihop med ricotta och sirap.

Skär päronen i skivor och dela fikonen i 4 delar.


Dela degen i två delar och kavla ut två bottnar på ett mjölat bakbord.

Fördela ostblandningen på pizzorna och lägg på päronskivor, fikon och hasselnötter.

Ringla sirap över pizzorna.

Grädda en pizza i taget på den varma plåten i ca 10-15 minuter.


Tips: 

För att grilla pizzorna behövs en pizzasten.

Värm upp pizzastenen tillsammans med grillen och lägg en pizza i taget på den varma stenen.

Grilla chèvrepizzan ca 15 minuter.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards