Alla inlägg under juli 2021

Av Maria - 28 juli 2021 17:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

400 g sötpotatis
gul lök
1 msk olivolja
1 msk röd currypasta
5 dl vatten
grönsaksbuljongtärning
400 g kokosmjölk
salt


Till servering:
2 tsk olivolja
3 dl majskorn
0.5 kruka färsk koriander

 

Gör så här:

Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.

Tärna löken grovt.

Värm oljan i en kastrull och fräs potatis och lök utan att de får färg.
Tillsätt currypastan och låt fräsa med 1 minut under omrörning.
Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen.

Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min.

Tillsätt kokosmjölken och låt koka upp.

Mixa soppan slät och smaka av med salt.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek majskornen tills de fått färg och doftar popcorn.

Servera soppan med majs och koriander.

Av Maria - 28 juli 2021 10:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600 g grytbitar av lamm
1 gul lök
1 msk olja
½ msk spiskummin
½ g saffran
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 tsk Brun Farin
6 dl vatten
12 torkade aprikoser
1 msk potatismjöl
1 citron, gärna obesprutad, rivet skal och saft


Gör så här:

Skär köttet i kuber, ca 4 cm stora.

Skala och tärna löken.

Hetta upp oljan i en stekgryta och bryn kött och lök.

Salta och peppra.

Tillsätt spiskummin, saffran och brun farin.

Häll på vattnet och sjud under lock i ca 1 timme.

Tillsätt aprikoser, citronskal och citronsaft och sjud i ytterligare 15 minuter.

Red av med potatismjölet utrört i lite vatten.

Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.

Servera couscous eller tabbouleh till.

Av Maria - 28 juli 2021 09:15

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

500 g benfri fläskkarré

2 msk japansk soja

3 cm färsk ingefära

2 vitlöksklyftor

Skal och saft av 1 lime

Smör eller kokosfett att steka i

1 burk kokosmjölk, 400 ml

1-2 tsk grön currypasta

Salt

Peppar

Gröna salladsblad


Gör så här:
Skär karrén i bitar och lägg i en skål.

Häll i soja, riv ingefära och vitlök och blanda ner tillsammans med rivet skal och saft av lime.

Låt karrén marinera 30-40 minuter.

Fiska upp köttet ur marinaden och fräs det i smör eller kokosfett så att det blir genomstekt.

Häll på kokosmjölk och smaka av med currypasta, salt och peppar.

Låt småsjuda 10 minuter.

Servera med gröna salladsblad.

Av Maria - 28 juli 2021 08:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

1 rödlök

1 tsk socker

1 msk rödvinsvinäger

1 msk vatten

Salt

Peppar


Gör så här:

Skala och skär löken i skivor.

Blanda den med socker, vinäger och vatten i en bunke.

Krydda med salt och peppar.

Av Maria - 27 juli 2021 17:45

Antal: 4 portioner

Ugn: 225 grader, ca 25 minuter


Ingredienser:

1 zucchini

2 (á 200 g) halloumiost

1 msk olja

Salt

Peppar

420 g pastasås zucchini

1 dl vispgrädde

1 dl vatten

12 lasagneplattor

140 g bresaola

65 g rucola


Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär zucchinin och halloumin i tunna skivor.

Stek zucchinin i omgångar i oljan i en stekpanna, salta och peppra.

Lägg upp på ett fat.

Blanda pestosåsen med grädden och vattnet.

Varva såsen, lasagneplattorna, zucchinin och halloumin i en ugnssäker form, ca 20*30 cm.

Börja och avsluta med såsen.

Toppa med halloumin.

Sätt formen mitt i ugnen ca 25 minuter.

Servera lasagnen med breasoala och rucola.

Av Maria - 27 juli 2021 17:30

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

8 rödbetor

1 msk olivolja

1 tsk balsamvinäger

Salt

Svartpeppar

100 g rucolasallad

200 g chévre

50 g rostade mandelspån

100 g physalisfrukter


Gör så här:

Koka rödbetorna i cirka 20-25 minuter.

Skala och dela dem.

Lägg dem i en skål och blanda med olja, vinäger,  salt och peppar.

Fördela rucolasalladen på fat och lägg på rödbetssallad.

Smula över chévre och lägg på rostade mandelspån.

Dela physalisfrukterna och fördela runt salladen.

Av Maria - 27 juli 2021 17:30

Ingredienser:

1 kg hallon

200-300 g (3-4 dl) socker


Gör så här:

Rensa hallonen.

Mal bären på kvarn eller kör i elektrisk mixer eller matberedningsmaskin.

Tillsätt sockret och rör tills det är smält.

Ös upp i små förpackningar och frys in eller fyll på små burkar.

Paraffinera, bind över och förvara på kall plats.

Av Maria - 27 juli 2021 16:30

Ingredienser:

1 kg björnbär

200-300 g (3-4 dl) socker


Gör så här:

Rensa bären.

Passera bären för hand eller i elektrisk matberedningsmaskin.

Tillsätt sockret och rör tills det har smält.

Ös upp i små förpackningar och frys in eller fyll på små burkar.

Paraffinera, bind över och förvara på kall plats. 

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards