Alla inlägg under juli 2021
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
400 g sötpotatis
1 gul lök
1 msk olivolja
1 msk röd currypasta
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 g kokosmjölk
salt
Till servering:
2 tsk olivolja
3 dl majskorn
0.5 kruka färsk koriander
Gör så här:
Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
Tärna löken grovt.
Värm oljan i en kastrull och fräs potatis och lök utan att de får färg.
Tillsätt currypastan och låt fräsa med 1 minut under omrörning.
Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen.
Låt koka tills potatisen är mjuk, ca 10 min.
Tillsätt kokosmjölken och låt koka upp.
Mixa soppan slät och smaka av med salt.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek majskornen tills de fått färg och doftar popcorn.
Servera soppan med majs och koriander.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g grytbitar av lamm
1 gul lök
1 msk olja
½ msk spiskummin
½ g saffran
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
2 tsk Brun Farin
6 dl vatten
12 torkade aprikoser
1 msk potatismjöl
1 citron, gärna obesprutad, rivet skal och saft
Gör så här:
Skär köttet i kuber, ca 4 cm stora.
Skala och tärna löken.
Hetta upp oljan i en stekgryta och bryn kött och lök.
Salta och peppra.
Tillsätt spiskummin, saffran och brun farin.
Häll på vattnet och sjud under lock i ca 1 timme.
Tillsätt aprikoser, citronskal och citronsaft och sjud i ytterligare 15 minuter.
Red av med potatismjölet utrört i lite vatten.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor.
Servera couscous eller tabbouleh till.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g benfri fläskkarré
2 msk japansk soja
3 cm färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
Skal och saft av 1 lime
Smör eller kokosfett att steka i
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1-2 tsk grön currypasta
Salt
Peppar
Gröna salladsblad
Gör så här:
Skär karrén i bitar och lägg i en skål.
Häll i soja, riv ingefära och vitlök och blanda ner tillsammans med rivet skal och saft av lime.
Låt karrén marinera 30-40 minuter.
Fiska upp köttet ur marinaden och fräs det i smör eller kokosfett så att det blir genomstekt.
Häll på kokosmjölk och smaka av med currypasta, salt och peppar.
Låt småsjuda 10 minuter.
Servera med gröna salladsblad.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
1 rödlök
1 tsk socker
1 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
Salt
Peppar
Gör så här:
Skala och skär löken i skivor.
Blanda den med socker, vinäger och vatten i en bunke.
Krydda med salt och peppar.
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
1 zucchini
2 (á 200 g) halloumiost
1 msk olja
Salt
Peppar
420 g pastasås zucchini
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
12 lasagneplattor
140 g bresaola
65 g rucola
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär zucchinin och halloumin i tunna skivor.
Stek zucchinin i omgångar i oljan i en stekpanna, salta och peppra.
Lägg upp på ett fat.
Blanda pestosåsen med grädden och vattnet.
Varva såsen, lasagneplattorna, zucchinin och halloumin i en ugnssäker form, ca 20*30 cm.
Börja och avsluta med såsen.
Toppa med halloumin.
Sätt formen mitt i ugnen ca 25 minuter.
Servera lasagnen med breasoala och rucola.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
8 rödbetor
1 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
Salt
Svartpeppar
100 g rucolasallad
200 g chévre
50 g rostade mandelspån
100 g physalisfrukter
Gör så här:
Koka rödbetorna i cirka 20-25 minuter.
Skala och dela dem.
Lägg dem i en skål och blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
Fördela rucolasalladen på fat och lägg på rödbetssallad.
Smula över chévre och lägg på rostade mandelspån.
Dela physalisfrukterna och fördela runt salladen.
Ingredienser:
1 kg hallon
200-300 g (3-4 dl) socker
Gör så här:
Rensa hallonen.
Mal bären på kvarn eller kör i elektrisk mixer eller matberedningsmaskin.
Tillsätt sockret och rör tills det är smält.
Ös upp i små förpackningar och frys in eller fyll på små burkar.
Paraffinera, bind över och förvara på kall plats.
Ingredienser:
1 kg björnbär
200-300 g (3-4 dl) socker
Gör så här:
Rensa bären.
Passera bären för hand eller i elektrisk matberedningsmaskin.
Tillsätt sockret och rör tills det har smält.
Ös upp i små förpackningar och frys in eller fyll på små burkar.
Paraffinera, bind över och förvara på kall plats.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|