Alla inlägg under juli 2021
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 20 minuter
Ingredienser:
600 g laxfilé (4 portionsbitar)
1 fiskbuljongtärning
1 citron
2 msk hackad gräslök
3 dl matlagningsgrädde
½ vitkålshuvud
Salt
Peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg laxen i en ugnsfast form.
Smula buljongen runt om.
Riv i citronskal och pressa i saft från halva citronen.
Häll i grädden och gräslöken.
Krydda med salt och peppar.
Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Dela vitkålen i bitar och lägg på en plåt.
Pensla med lite smält smör och ställ in i ugnen tills de börjar mjukna.
Ta ut laxen och servera tillsammans med kålen.
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
1 knippe dill
100 g rumsvarmt smör
1 krm salt
Gör så här:
Finhacka dillen och blanda med smör och salt.
Vispa med elvisp någon minut.
Serveras mjukt.
Lika gott på färskpotatisen som på brödet.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portioner ris eller annat gryn
Kotlett:
4 skivor benfria fläskkotletter
2 msk smör eller margarin
Salt
Peppar
390 g pastasås med basilika
Sallad:
2 tomater
1 huvudsallad
1 msk olja
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här:
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Kotletter:
Bryn kotletterna i matfettet i en stekpanna och krydda med salt och peppar.
Häll över pastasåsen och låt sjuda ca 8 minuter.
Sallad:
Skär tomaterna i skivor och plocka salladen i bitar.
Lägg grönsakerna på ett fat.
Ringla över olja och vinäger och krydda med salt och peppar.
Servera kotletterna med ris och sallad.
Chocolate chip cookie:
Ingredienser:
4 msk salt
2 msk gurkmeja
1 tsk kajennpeppar
2 tsk hackad, torkad vitlök
2 tsk torkad timjan
2 tsk citronpeppar
1 tsk strösocker
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser.
En vacker gul rub för fläskkött, kyckling och fisk.
Antal: 4 glas
Ingredienser:
200 g jordgubbar
3 dl kokosmjölk
2 dl mjölk eller naturell yoghurt
2 msk pressad lime
1 msk kokosflingor
1 msk flytande honung
Gör så här:
Blanda jordgubbar, kokosmjölk, mjölk, limesaft, kokos och honung i en mixer och mixa till en slät och skummig smoothie.
Eller använd mixerstav och mixa i en kanna.
Häll upp i glas och servera genast.
Snabb och len smoothie som får en exotisk twist av kokosmjölken.
Hallonen går utmärkt att ersätta med frysta hallon eller blåbär.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
500 g naturell yoghurt
200 g hallon
1½ dl florsocker
4 strutar
Några valnötter, hackade
2-3 myntablad, hackade
2 msk blåbär
Gör så här:
Kör yoghurt, hallon och florsocker i mixer någon minut.
Ställ in i skål frysen i ca 1½ timme.
Ta ut och vispa/vänd på glassen ett par gånger under tiden.
Skeda upp i strutar.
Toppa med valnötter, myntablad och blåbär.
Glutenfri, rik på kalcium, vitamin C och B2.
Mängd: 5-6 dl
Ingredienser:
6 tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ dl rödvinsvinäger
1 tsk worcestershiresås
1 dl råsocker
2 krm salt
2 msk chilisås eller ketchup
1 msk chipotlepasta
1 färsk chili, hackad
1 dl vatten
Gör så här:
Skär tomaterna i tärningar, skär bort det hårda kvistfästet.
Lägg tomaterna i en kastrull.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Blanda ner alla ingredienser i kastrullen.
Koka upp och sjud i 10-15 minuter.
Ta av från värmen och mixa med en mixerstav.
Låt såsen kallna.
Här har vi en klassisk BBQ-sås! Om du vill kan du smaksätta såsen med soja eller några droppar liquid smoke om du föredrar en lite rökigare smak.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|