Alla inlägg under augusti 2021
Antal: 2 scones
Ugn: 225 grader, 15-20 minuter
Ingredienser:
2 dl rismjöl
2 dl majsmjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk pofiber
2 tsk fiberhusk
2 krm salt
2 msk strösocker
50 g smör
2,5 dl laktosfri yoghurt
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt smöret i mindre bitar samt yoghurt och arbeta ihop till en deg.
Forma två runda kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Mjöla en kniv och skåra varje kaka i fyra delar.
Grädda mitt i ugnen 15–20 minuter.
Ingredienser:
1 kg björnbär
1/2 kg Syltsocker
1 msk vatten
Smaksättning:
1 dl Mörkt Muscovadorörsocker
Gör så här:
Rensa och skölj bären.
Lägg bär, syltsocker och vatten i en kastrull.
Tillsätt mörkt muscovadorörsocker efter eget tycke.
Låt koka i 5-7 minuter.
Skumma.
Häll upp sylten på varma och väl rengjorda burkar.
Förslut.
Förvara svalt.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
3 små avokador
0.5 dl kokosmjölk
1 msk pressad limesaft
salt
Chiliräkor:
100 g skalade räkor
0.5 finhackad röd chili
0.5 kruka koriander, hackad
1 lime, finrivet skal och saft
Gör så här:
Gröp ur avokadorna med en sked.
Skeda upp det som har fast konsistens i kokosmjölksburken (inte kokosvattnet, det kan sparas och användas i en gryta eller smoothie).
Mixa avokado, kokos och limesaft till en mousse.
Smaka av med salt.
Fördela i 4 små glas.
Vänd ihop räkorna med chili, koriander, finrivet limeskal (endast det gröna) och limesaft.
Toppa moussen med de heta räkorna och servera som drinktilltugg eller förrätt.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|