Direktlänk till inlägg 8 mars 2022
Antal: 4 förrättsportioner
Ingredienser:
2 schalottenlök, finhackade
1 msk olivolja
600-700 g jordärtskockor, skalade
vatten
2 tsk kycklingfond
1/2 dl matgrädde
salt, vitpeppar
Toppning:
Smörstekta kantareller med salt och peppar, samt lite färsk hackad schalottenlök.
Gör så här:
Stek löken mjuk i oljan utan att den tar färg.
Tillsätt skockorna och låt fräsa i någon minut, slå på hett vatten så det täcker.
Salta.
Låt koka upp och koka tills skockorna är ordentligt mjuka.
Häll av ca hälften av kokvattnet, men spara det.
Puréa resten med stavmixer eller blender.
Tillsätt grädden och tillräckligt med kokvatten för att konsistensen ska bli lagom.
Smaka av med fond, salt och peppar.
Koka upp och servera.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|