Direktlänk till inlägg 19 april 2022
Antal: 4 portioner
Ung: 180 grader (Varmluft), ca 15 minuter
Ingredienser:
8 kycklinglårfiléer, med skinn
flingsalt
svartpeppar, nymald
10 soltorkade tomater, i olja
1 klyfta vitlök
0,5 röd chilifrukt, utan kärnor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
3 dl kycklingbuljong
1,5 dl vispgrädde
1 dl parmesanost, fint riven
Servering:
8 körsbärstomater
0,5 kruka basilika
4 port pasta, kokt
Gör så här:
Värm ugnen till 180 grader, varmluft.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Fräs kycklingen på medelvärme tills den får lite färg runtom, i cirka 5 minuter.
Salta och peppra.
Lägg över i en ugnsform.
Strimla de soltorkade tomaterna.
Skala och finhacka vitlöken.
Finhacka chilin.
Fräs tomaterna, vitlöken och chilin i cirka 2 minuter, tills det börjar dofta härligt.
Krydda med timjan och oregano och häll i buljongen.
Tillsätt grädden och parmesanosten.
Låt det sjuda försiktigt tills osten smälter.
Skeda såsen över kycklingen i formen.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Dela körsbärstomaterna i halvor.
Plocka basilikabladen.
Ta ut formen.
Lägg ut körsbärstomaterna i formen och toppa med färsk basilika.
Servera gratängen direkt med pasta.
Ingredienser: 5 cl gin3 cl citronsaft2 cl kanelsocker (hälften kanel, hälften socker)3 cl äppelmust1 äggvita Gör så här: Skaka först utan, sedan med is innan du silar upp drinken överis i ett lågt glas.Garnera med några stänk angostura i sk...
Antal: 4 drinkar Ingredienser: 6 dl rosévin1 l frysta jordgubbar4 msk rörsocker2 limefrukter (saft av) Servering:färska jordgubbar Gör så här: Mixa allt i en blender. Servera i kylda vinglas med sugrör. Garnera med jordgubbe....
Antal: 20 bitar Ugn: 200 grader, ca 18 minuter + ca 10 minuter Ingredienser: Botten: 200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker 3 dl vetemjöl4 ägg Kokostosca:75 g smör1 dl ljus sirap1,5 dl strösocker1,5 dl vispgrädde...
Ingredienser: Chokladbollssmet: 200 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker1 dl kakao2 msk vaniljsocker8 dl havregryn0,5 dl kaffe, starkt Havrebollssmet:150 g smör, rumsvarmt2 dl strösocker5 dl havregryn2 dl kokos0,5 dl mjölk (smaksatt med oboy)oboy To...
Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, 45-60 minuter Ingredienser: 4 dl filmjölk (eller yoghurt)1 dl mörk sirap1 dl torkade aprikoser (eller fikon)2 dl rågkross2 dl havregryn (+ extra för dekoration) 2 dl grovt rågmjöl3 dl rågmjöl1 dl solroskärn...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
|||||||
4 | 5 | 6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 | 12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 | 26 | 27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|