Direktlänk till inlägg 26 maj 2015

Klimp

Av Maria - 26 maj 2015 13:45

Ingredienser:

2 ägg
mjöl
1 tsk salt
1-2 dl vatten

 

Gör så här:

Det närmaste detta jag har sett som finns att köpa färdigt är färska gnocchi.

Verktyget är en platta med hål i.

Hålen är ca 1 cm i diameter och sitter med ca 0,5 cm mellanrum.

Detta innebär att jag kan göra en rätt lös deg.

Blanda ägg, mjöl, vatten och salt med elvisp.

Bestäm mängderna på känn.

Det är konsistensen som avgör och givetvis hur många vi är som ska äta.

Jag som har ett specialverktyg vill ha en ganska så lös deg, ja det är nog snarare en smet.

Den ska vara lätt att få igenom hålen på mitt verktyg, men inte rinna igen så att det blir långa korvar.

Degen ska ner i kokande vatten.

Lägg på en klick på verktyget och skrapa sedan med en sked.

Det gör att degen kapas i små klumpar som faller ned i det kokande vattnet.

Du som förmodligen inte har ett sådant förträffligt hjälpmedel får gör lite annorlunda.

Gör degen ganska fast (mer mjöl).

Tag sedan fram en skärbräda.

Skär långa tunna strimmor ur degen.

Kapa dessa strimmor i småbitar och låt dessa trilla ner i kokande vatten.

Det kräver lite övning för att få snitts på detta men det går att hålla skärbrädan lutande vid kastrullen och skära ner små klumpar direkt ner i vattnet.

Klumparna flyter upp till ytan när de är klara.

Fiska upp dem men en hålslev, skölj snabbt av dem i vatten och lägg i en skål.

Om du är rasande snabb så kan du göra klart all smet i ett svep och sedan hälla av klimparna i ett durkslag.

Klicka på rikligt med smör.

Servera direkt.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Tisdag 14 maj 14:15

Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter   Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...

Av Maria - Tisdag 14 maj 06:34

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...

Av Maria - Måndag 13 maj 21:30

Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka.   Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn.   Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...

Av Maria - Måndag 13 maj 16:45

Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...

Av Maria - Måndag 13 maj 14:30

Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt.   Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor.   Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås.   Aprikoskräm.   Onsdag: Tortellini med brocc...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards